Grillad rabarber med smuldeg och lättvispad grädde.

Grillad rabarber med smuldeg och lättvispad grädde

Genom att förbereda smuldegen och rabarberpaketen innan grillen tänds blir desserten klar på ett kick. I receptet smaksätts rabarbern med torkad ingefära, men även kardemumma, vanilj eller citrongräs är goda smaksättare. 


4 portioner

Smuldeg: 
1 ½ dl Axa Ekologiska Havregryn
1 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör
En nypa salt

Rabarber:  
2 stora eller 4 mindre rabarberstjälkar
½ dl råsocker
2 tsk malen ingefära
2 msk smör

2 dl vispgrädde till servering

 

30 minuter
  1. Börja med smuldegen: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman havregryn, vetemjöl, socker, salt och smör till en smulig massa för hand eller i en matberedare
  2. Bred ut smuldegen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen och grädda ca 10-15 minuter eller tills smuldegen fått fin färg.
  3. Skär rabarbern i avlånga stänger, ca 8 cm långa. Fördela rabarbern på fyra folieark. Strö över socker och ingefära. Klicka över smöret och vik ihop folien. Lägg paketen på grillen och grilla dem ca 10 min.
  4. Vispa grädden lätt. Servera den nygrillade rabarbern med smuldegen och grädden.

3,2/5 baserat på 366 röster.