Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Kroppkakor på mandelpotatis med Svecia, tryffelstekta skogschampinjoner och bladspenat
Här förvandlas kroppkakor till elegant lyxmiddag med hjälp av vällagrad ost, skogschampinjoner och tryffelolja. Mängden mjöl varierar beroende på vätskan och stärkelsen i potatisen, provkoka därför gärna en kroppkaka för att se till att smeten är lagom fast.
800 g mandelpotatis med skal
Ca 2 ½ dl Kungsörnen Vetemjöl
2 ägg
1 msk olivolja
100 g vällagrad Svecia, finriven
Salt och svartpeppar
400 g skogschampinjoner
1 vitlöksklyfta, finhackad
150 g bladspenat, sköljd
Tryffelolja efter smak
200 g Go Green Pumpakärnor, finhackade
Smör till stekning
Till servering:
Vällagrad riven Sveciaost och blandad sallad
1. Koka potatisen med skal i välsaltat vatten till den är mjuk.
2. Skala potatisen medan den fortfarande är varm. Pressa ner potatisen med hjälp av en potatispress eller passera den genom en finmaskig sil i en bunke. Arbeta in äggen, ett i taget, och rör ned osten. Tillsätt sedan mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en ganska fast och smidig deg. Smaka av med salt och peppar och låt degen vila kallt ca 30 minuter.
3. Forma degen till fina små bollar och lägg på ett mjölat fat.
4. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten. Häll upp Pumpakärnorna på en tallrik.
5. Tillsätt gnocchin i det kokande vattnet, några i taget och låt sjuda ca 3 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
6. Lyft upp gnocchin med hålslev och låt rinna av ordentligt i en sil. Rulla de sedan i pumpakärnorna, medan de fortfarande är varma och lite klibbiga
7. Stek gnocchin i rejält med smör till de fått fin färg.
8. Fräs champinjonerna i smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och spenaten, rör runt till spenaten sloknat. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
9. Arrangera gnocchin, svamp och spenat på tallrikar. Dra några varv med pepparkvarnen, riv över rikligt med Svecia och servera!