Scones med vallmo och citron.

Scones med vallmofrö och citron

Citronskal och vallmofrö och havre sätter smak på dessa scones som blir lite grövre i konsistensen. Goda tillsammans med smör, clotted cream och/eller marmelad.


12 bullar

2 citroner, ekologiska
100 g kallt smör
6 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl + lite till utbakning
2 dl AXA Ekologiska Havregryn 
2 msk vallmofrö
1 msk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk salt
4 dl Go Green Havredryck Osockrad

40 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj citronerna noga och finriv det yttersta skalet. Skär smöret i tärningar.
  3. Blanda samman mjöl, havregryn, vallmofrö, bakpulver, socker, salt, citronskal och smör i en skål till en smulig smet. Tillsätt havredrycken och blanda snabbt ihop till en deg.
  4. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 12 delar. Forma till fina bullar och lägg på bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till bullarna så att de blir puckformade.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, eller tills sconesen fått fin färg och är genomgräddade.
  6. Servera rykande heta tillsammans med favoritpåläggen.

3,2/5 baserat på 296 röster.