Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Scones med vallmofrö och citron
Citronskal och vallmofrö och havre sätter smak på dessa scones som blir lite grövre i konsistensen. Goda tillsammans med smör, clotted cream och/eller marmelad.
2 citroner, ekologiska
100 g kallt smör
6 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl + lite till utbakning
2 dl AXA Ekologiska Havregryn
2 msk vallmofrö
1 msk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk salt
4 dl Go Green Havredryck Osockrad
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj citronerna noga och finriv det yttersta skalet. Skär smöret i tärningar.
- Blanda samman mjöl, havregryn, vallmofrö, bakpulver, socker, salt, citronskal och smör i en skål till en smulig smet. Tillsätt havredrycken och blanda snabbt ihop till en deg.
- Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 12 delar. Forma till fina bullar och lägg på bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till bullarna så att de blir puckformade.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 min, eller tills sconesen fått fin färg och är genomgräddade.
- Servera rykande heta tillsammans med favoritpåläggen.