Små bröd fyllda med herrgårdsost och chili.

Små bröd fyllda med herrgårdsost och chili

Naggande goda små bröd som bör ätas nybakade när osten fortfarande är mjuk och smältande. Passar perfekt till diverse soppor, bufféer och varför inte till tacos?


Ca 20 bröd

5 dl vatten, ljummet

25 g jäst

0,5 dl olja 

1 tsk salt

1 tsk socker

1 dl Kungsörnen Grahamsmjöl

ca 1,2 liter Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl

150 g lagrad herrgård, i kuber

4 gröna chili, skuren i skivor

1 timme 45 minuter
  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, socker, grahamsmjöl och arbeta till sist in vetemjölet lite i taget, tills det blir en smidig deg som inte kladdar. Knåda den i ca 5 minuter och tillsätt sedan ost och chili och rör tills bitarna blir jämt fördelade i degen. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
  2. Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord och platta ut den till en stor platta. Skär sedan degen i mindre trekanter, de kan gärna vara lite ojämna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Baka bröden i 10-15 minuter, eller tills de fått fin färg och är färdiga.

3,4/5 baserat på 400 röster.