Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Richard Tellströms tomat- och köttfärsrisotto från 1960-talet
Matris, 1 dl per person
Lök, en större, hackad
Köttfärs, räkna 40 gram per person
Tomatpuré
2 dlVatten, 4 dl
Vitpeppar, påtagligt
Salt, efter smak
Socker, en halv tesked
Lagerblad, några blad
- Koka riset.
- Under tiden riset kokar gör man såsen: Stek hackad lök sakta på medellåg värme till den blir mjuk. Stek köttfärsen på hög värme till vacker färg.
- Blanda lök och köttfärs med tomatpurén och vattnet. Koka samman med kryddorna.
- Blanda den färdiga såsen med det färdiga riset. Servera. Gott nygjort. Ännu bättre som uppstekt kvarleva någon dag senare, gärna på en smörstekt brödskiva.