Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Quinoa- och tomatsallad med basilika och knipplök
En sallad med mycket smak trots få ingredienser. Variera mängden på quinoan beroende på hungern och komplettera gärna med lite smulad får- eller getost eller grillad halloumi. Sommartid brukar det gå att plocka olika sorters tomater i butiken, använd gärna både gröna, gula och röda varianter för smak- och konsistenskontrast. Se till att tomaterna är rumstempererade, då smakar de så mycket mer!
3-4 dl GoGreen Quinoa
500 g blandade tomater, gärna i olika former, färger och storlekar
1 dl god olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1-2 tsk råsocker
2 knipplökar
1 kruka basilika
Salt och peppar
- Tillaga quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
- Skölj tomaterna och skär i oregelbundna bitar.
- Blanda ihop den varma quinoan med tomater, olivolja, vitvinsvinäger och socker i en bunke.
- Finstrimla salladslöken och plocka basilikan.
- Blanda ner salladslök och basilika i tomat- och quinoasalladen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer vinäger och/eller socker.