Quinoa- och tomatsallad med basilika och knipplök.

Quinoa- och tomatsallad med basilika och knipplök

En sallad med mycket smak trots få ingredienser. Variera mängden på quinoan beroende på hungern och komplettera gärna med lite smulad får- eller getost eller grillad halloumi. Sommartid brukar det gå att plocka olika sorters tomater i butiken, använd gärna både gröna, gula och röda varianter för smak- och konsistenskontrast. Se till att tomaterna är rumstempererade, då smakar de så mycket mer!


4 portioner

3-4 dl GoGreen Quinoa
500 g blandade tomater, gärna i olika former, färger och storlekar
1 dl god olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1-2 tsk råsocker
2 knipplökar
1 kruka basilika

Salt och peppar

30 minuter
  1. Tillaga quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj tomaterna och skär i oregelbundna bitar.
  3. Blanda ihop den varma quinoan med tomater, olivolja, vitvinsvinäger och socker i en bunke.
  4. Finstrimla salladslöken och plocka basilikan.
  5. Blanda ner salladslök och basilika i tomat- och quinoasalladen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer vinäger och/eller socker.

 


3,4/5 baserat på 401 röster.