Krämig grönkålspasta med torkad flatrökt skinka.

Krämig grönkålspasta med torkad flatrökt skinka

Till tagliatellen görs en krämig och snabblagad stuvning på grönkål och champinjoner. Detta toppas sedan med torkad flatrökt skinka som får en chipsliknande konsistens av att torkas i ugnen. Krispigt och krämigt, enkelt och lyxigt på samma gång!


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Tagliatelle
70 g flatrökt skinka, parmaskinka eller bacon

Grönkåls- och svampstuvning
400 g grönkål
250 g skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor
200 g färskost
1 dl vatten
150 g riven, lagrad prästost

Salt och peppar
Smör eller olja till stekning

25 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  3. Lägg skivorna av skinka på en plåt med bakplåtspapper. Låt torka i ugnen tills skinkan blivit krispig, ca 10 min. Passa noga så att skinkan inte bränns! Ta ut och låt svalna.
  4. Dra bort den grövsta stjälken från grönkålsbladen. Skölj och hacka sedan grönkålen grovt. Skär champinjonerna i kvartar. Finhacka vitlöksklyftorna.
  5. Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja. Stek sedan grönkål och svamp i några minuter. Salta och peppra. Tillsätt vitlök och låt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt färskost och vatten och låt koka ihop till en krämig sås.
  6. Dra av från värmen och tillsätt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan tillsammans med grönkåls- och svampstuvningen och smula över skinkan.

3,4/5 baserat på 222 röster.