Spaghettini med halstrade pilgrimsmusslor och skummig blomkålssås.

Spaghettini med halstrade pilgrimsmusslor och skummig blomkålssås


4 portioner
1 bananschalottenlök, finhackad 
1 dl vitt vin
1 msk fiskfond
½ blomkålshuvud, delat i mindre bitar
1 ½ dl grädde
50 g smör
1 tsk citronsaft
½ dl kall mjölk
12 st pilgrimsmusslor
1 ask smörgåskrasse
Salt och peppar
Smör till stekning

 

45 minuter
1. Hetta upp en kastrull med smör och fräs schalottenlöken glansig. Tillsätt vin och fiskfond och låt koka i några minuter. 
2. Tillsätt blomkål och grädde och låt koka på svag värme tills blomkålen är mjuk. Mixa såsen med smöret och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Späd ev med lite mjölk om såsen blir för tjock.
3. Koka pastan enligt anvisning på paketet i väl saltat vatten.
4. Hetta upp en stekpanna med olja och stek sedan pilgrimsmusslorna på hög värme i någon minut på varje sida.
5. Fördela pastan på fyra tallrikar, mixa såsen skummig och skeda över pastan. Toppa med de nystekta pilgrimsmusslorna och avsluta med fint skuren krasse.

 


3,4/5 baserat på 259 röster.