Pastagratäng med skinka.

Pastagratäng med skinka


6 portioner

300 gr Kungsörnen Prima Makaroner
400 gr (jul-)skinka
2 st broccolistånd
50 gr smör
60 gr Kungsörnen Vetemjöl
1 liter standardmjölk
1 dl riven ost
salt och peppar

40 minuter
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta generöst.
  2. Koka makaronerna enligt instruktionerna.
  3. Skär skinka i tärningar. Skär broccoli i mindre bitar.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, koka broccolin i ca 2 minuter.
  5. Smält smör i en vid kastrull. Slå på mjölet och låt det fräsa i 1 minut. Slå på mjölken och låt koka upp under omrörning. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda makaroner, skinka och broccoli i en ugnsfast form.
  7. Slå över såsen. Strö över ost.
  8. Sätt in formen i ugnen i 15-20 minuter.

3,3/5 baserat på 637 röster.