Vegetariska köttbullar.

Vegetariska köttbullar

Kryddpeppar, kryddnejlika och kanel är några av kryddorna som smaksätter dessa vegetariska bullar på kikärter. Justera smaken på smeten efter tycke och provstek gärna en bulle. Servera gärna tillsammans med rårörda lingon och kokt potatis.


4 portioner

200 g Go Green Kikärter
3 potatisar
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
75 g vällagrad ost
2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kryddpeppar
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
2 tsk sötstark senap
1 dl ströbröd

Salt och peppar
Smör till stekning 

Rårörda lingon till servering

60 minuter + blötläggning
  1. Blötlägg kikärterna i rikligt med kallt vatten, ca 8 timmar eller över natten.
  2. Häll av vattnet från kikärterna och skölj dem.
  3. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt ånga av.
  4. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs lök och vitlök i en rejäl klick smör på ganska låg värme, så att löken blir mjuk och får lite färg.
  5. Riv osten.
  6. Mixa samman kikärter, lök, vitlök, ost, kryddor och senap med en mixerstav eller i matberedare. Mixa ner potatisen och smaka av smeten med salt och peppar. Låt gärna smeten stå en timme i kylen så att den ”sätter sig”.
  7. Forma fina bullar och stek sedan i rejält med smör.
  8. Servera gärna bullarna tillsammans med rårörda lingon och kokt potatis.

3,2/5 baserat på 346 röster.