Kycklingfilé på rosmarinspett och chiliremoulata med krämig pastasallad.

Kycklingfilé på rosmarinspett och chiliremoulata med krämig pastasallad


4 portioner

Kycklingfilé på rosmarinspett och chiliremoulata
400g kycklingfilè 
En rejäl knippe med rosmarinkvistar 
1 knippe persilja 
1 citron saft och skal 
1 vitlöksklyfta 
1 spansk peppar 
Olivolja, salt och peppar

Bönsallad med oregano 
 
200g haricots vert 
200g GoGreen black eye beans
150g fetaost 
1 st rödlök 
1 dl plockade oreganoblad, färsk 
3 msk olivolja 
1 msk rödvinsvinäger 
2 tsk dijonsenap salt och peppar

Krämig pastasallad med pepparot och basilika 
400g Kungsörnen tortiglioni vit fiber 
3 dl Creme fraiche 
3 msk pepparot på tub 
2 msk citronsaft salt och peppar 
2 st tomater 1 dl hackad färsk basilika 
1 dl hackad färsk persilja

30 minuter

Kycklingfilé på rosmarinspett och chiliremoulata

  1. Lägg rosmarinkvistarna i kallt vatten.
  2. Skär kycklingen i rejäla kuber, salta och peppra. Trä på kycklingen på rosmarinkvistarna, grilla.
  3. Finhacka persilja, vitlök och chilin. Blanda med olivolja, citronsaft, lite rivet citronrasp. Salta efter behag. Pensla den färdiga kycklingen med gremoulatan.

Bönsallad med oregano

  1. Koka haricots vert ca 5-­8 min, skölj genast i iskallt vatten.
  2. Hacka rödlöken.
  3. Gör en dressing på olivolja, vinäger, dijon och salt och peppar.
  4. Blanda GoGreens bönor, haricovert, rödlök och feta ost och dressing . Vänd sist ner oreganon och spar för att toppa med.

Krämig pastasallad

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skölj pastan i kallt vatten, häll på lite olivolja och låt svalna.
  2. Rör ihop creme fraiche, pepparot, citron och salt. Tärna ner tomaterna. Blanda pasta, creme fraichen, tomaterna, basilika och persilja.

3,0/5 baserat på 283 röster.