Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Kycklingfilé på rosmarinspett och chiliremoulata med krämig pastasallad
Kycklingfilé på rosmarinspett och chiliremoulata
400g kycklingfilè
En rejäl knippe med rosmarinkvistar
1 knippe persilja
1 citron saft och skal
1 vitlöksklyfta
1 spansk peppar
Olivolja, salt och peppar
Bönsallad med oregano
200g haricots vert
200g GoGreen black eye beans
150g fetaost
1 st rödlök
1 dl plockade oreganoblad, färsk
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap salt och peppar
Krämig pastasallad med pepparot och basilika
400g Kungsörnen tortiglioni vit fiber
3 dl Creme fraiche
3 msk pepparot på tub
2 msk citronsaft salt och peppar
2 st tomater 1 dl hackad färsk basilika
1 dl hackad färsk persilja
Kycklingfilé på rosmarinspett och chiliremoulata
- Lägg rosmarinkvistarna i kallt vatten.
- Skär kycklingen i rejäla kuber, salta och peppra. Trä på kycklingen på rosmarinkvistarna, grilla.
- Finhacka persilja, vitlök och chilin. Blanda med olivolja, citronsaft, lite rivet citronrasp. Salta efter behag. Pensla den färdiga kycklingen med gremoulatan.
Bönsallad med oregano
- Koka haricots vert ca 5-8 min, skölj genast i iskallt vatten.
- Hacka rödlöken.
- Gör en dressing på olivolja, vinäger, dijon och salt och peppar.
- Blanda GoGreens bönor, haricovert, rödlök och feta ost och dressing . Vänd sist ner oreganon och spar för att toppa med.
Krämig pastasallad
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skölj pastan i kallt vatten, häll på lite olivolja och låt svalna.
- Rör ihop creme fraiche, pepparot, citron och salt. Tärna ner tomaterna. Blanda pasta, creme fraichen, tomaterna, basilika och persilja.