Knäckiga havreflarn med äppelfyllning.

Knäckiga havreflarn med äppelfyllning

De knäckiga havreflarnen gifter sig fint med sötsyrliga äpplen. Se till att lägga fyllningen mellan kakorna strax innan servering så de behåller sin krispighet.


ca 30 stycken

Havreflarn
75 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk
1 dl AXA Ekologiska Havregryn
1 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
1 krm bakpulver

Äppelfyllning
2 äpplen
200 g färskost
½ tsk kanel
½ tsk vaniljsocker
3 msk florsocker 

1 timme
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och blanda samman med övriga ingredienser till en slät smet.
  3. Klicka ut smeten i 60 små klickar på plåtar klädda med bakplåtspapper. Klicka inte smeten för tätt.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 6 min, eller tills kakorna fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
  5. Skala och riv äpplena grovt på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med färskost, kanel, vaniljsocker och florsocker. Vispa smeten med en elvisp tills den blir mjuk.
  6. Bre ut fyllningen på hälften av kakorna. Lägg ihop två och två.

3,4/5 baserat på 377 röster.