Heta quesadillas med majs, bönor och cheddarost

Quesadillas är enkelt och snabbt att göra och går att variera i all oändlighet. I den här lite hetare varianten fylls tortillabröden med krämiga svarta bönor och krispig majs och får smak av salladslök, koriander och cheddarost. Passar lika bra som mellanmål, kvällssnacks eller varför inte som del av en brunch eller till en lite enklare soppa.


4 portioner

1 förp Go Green Svarta Bönor
1 förp Go Green Ekologisk Gourmetmajs
1 röd eller grön chili
3 salladslökar
1 kruka koriander
200 g vällagrad cheddarost
8 små tortillabröd

förp GoGreen Salsa

Salt och peppar
Olja till stekning

30 minuter
  1. Häll av bönorna och majsenn. Finhacka chilin och finstrimla salladslöken. Riv osten. Grovhacka koriandern.
  2. Blanda ihop bönor, majs, chili, salladslök och ost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela fyllningen på fyra av tortillabröden. Lägg på de andra fyra och tryck till lätt med handen så att bröden håller ihop vid stekningen.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek quesadillasen på medelhög värme på båda sidor tills de är gyllenbruna och osten smält.
  5. Servera genast tillsammans med salsan.

3,2/5 baserat på 350 röster.