Fish taco med hemlagade tortillabröd och sesammajonnäs

”Fish taco” med hemlagade tortillabröd och sesammajonnäs

Fiskfiléer vänds i majsmjöl och spiskummin och steks sedan krispiga innan de läggs i hemlagade tortillabröd tillsammans med sesammajonnäs och sallad. Orkar man inte baka egna tortillabröd går det givetvis lika bra med färdigköpta.


4 portioner

Tortillabröd
3 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
2 dl Kungsörnen Majsmjöl
½ tsk bakpulver
½ dl solrosolja
2 dl vatten
1 tsk salt

Sesammajonnäs
1 msk Go Green Skalat Sesamfrö
½ dl majonnäs
1 ½ dl crème fraiche

Majsmjölspanerad fisk
400 g vit fiskfilé, t.ex. torsk eller sej
1 dl Kungsörnen Majsmjöl
2 tsk spiskummin

Till servering
1 förp Go Green Ekologisk Gourmetmajs
1 knippe salladslök
200 g tomater
100 g blandad sallad
1 kruka koriander
2 msk olivolja
½ citron

Salt och peppar
Neutral olja till stekning

 

60 minuter
  1. Börja med tortillabröden. Sikta ner vetemjöl, majsmjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. lite mer vetemjöl eller vatten om degen känns för blöt/torr. Täck bunken med plastfolie och låt vila ca 30 min.
  2. Dela degen i tolv lika stora bitar. Kavla ut till runda, tunna tortillas på mjölat bakbord. Hetta upp en stor stekpanna utan fett. Stek bröden i några minuter på varje sida. Låt de nygräddade bröden vila under en kökshandduk.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda sesamfrön med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär fisken i munsstora tärningar. Salta och peppra runt om. Blanda majsmjöl och spiskummin i en skål. Doppa fiskbitarna i majsmjölet.
  5. Häll av spadet från majsen. Skölj salladslöken, tomaterna och salladen. Finhacka salladslöken och tomaterna. Grovhacka koriandern. Blanda ihop salladslök, tomat, majs, sallad och koriander i en bunke. Tillsätt olivolja och citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  6. Hetta upp en stor stekpanna med ett centimetertjockt lager olja till medelvärme. Stek fiskbitarna runt om tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och peppra.
  7. Fördela sallad, fisk och sesammajonnäs i tortillabröden. Hugg in!

3,6/5 baserat på 319 röster.