Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
”Fish taco” med hemlagade tortillabröd och sesammajonnäs
Fiskfiléer vänds i majsmjöl och spiskummin och steks sedan krispiga innan de läggs i hemlagade tortillabröd tillsammans med sesammajonnäs och sallad. Orkar man inte baka egna tortillabröd går det givetvis lika bra med färdigköpta.
Tortillabröd
3 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
2 dl Kungsörnen Majsmjöl
½ tsk bakpulver
½ dl solrosolja
2 dl vatten
1 tsk salt
Sesammajonnäs
1 msk Go Green Skalat Sesamfrö
½ dl majonnäs
1 ½ dl crème fraiche
Majsmjölspanerad fisk
400 g vit fiskfilé, t.ex. torsk eller sej
1 dl Kungsörnen Majsmjöl
2 tsk spiskummin
Till servering
1 förp Go Green Ekologisk Gourmetmajs
1 knippe salladslök
200 g tomater
100 g blandad sallad
1 kruka koriander
2 msk olivolja
½ citron
Salt och peppar
Neutral olja till stekning
- Börja med tortillabröden. Sikta ner vetemjöl, majsmjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. lite mer vetemjöl eller vatten om degen känns för blöt/torr. Täck bunken med plastfolie och låt vila ca 30 min.
- Dela degen i tolv lika stora bitar. Kavla ut till runda, tunna tortillas på mjölat bakbord. Hetta upp en stor stekpanna utan fett. Stek bröden i några minuter på varje sida. Låt de nygräddade bröden vila under en kökshandduk.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda sesamfrön med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Skär fisken i munsstora tärningar. Salta och peppra runt om. Blanda majsmjöl och spiskummin i en skål. Doppa fiskbitarna i majsmjölet.
- Häll av spadet från majsen. Skölj salladslöken, tomaterna och salladen. Finhacka salladslöken och tomaterna. Grovhacka koriandern. Blanda ihop salladslök, tomat, majs, sallad och koriander i en bunke. Tillsätt olivolja och citronsaft och smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp en stor stekpanna med ett centimetertjockt lager olja till medelvärme. Stek fiskbitarna runt om tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och peppra.
- Fördela sallad, fisk och sesammajonnäs i tortillabröden. Hugg in!