Blåbärs- och aprikosgröt med rostade valnötter

Gröten får en härlig djuplila färg när den kokas tillsammans med blåbär. Blåbären kan gärna ersättas med andra bär efter säsong. Tillsammans med knapriga rostade valnötter blir det här en lika god som mättande frukost!


2 portioner

1 dl valnötter
2 dl AXA Havre Gröt Apricot & Blueberry
4 dl vatten
2 dl blåbär
En nypa salt

Till servering
1 dl blåbär
3 dl mjölk

10 minuter
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bred ut valnötterna på en plåt eller i en ugnsfast form. Rosta i mitten av ugnen ca 5 minuter, eller tills nötterna fått fin färg. Häll upp på en tallrik, låt svalna och hacka sedan grovt.
  3. Tillaga gröten enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner blåbären mot slutet så att de mjuknar och blir varma. Smaka av med salt.
  4. Servera gröten tillsammans med valnötter, blåbär och mjölk.

3,3/5 baserat på 308 röster.