Havrepenne med tomat, rökta musslor och rostade pinjenötter

En smakrik och mycket snabblagad pastarätt där rökta musslor sätter smak. Välj gärna mindre tomater i olika färger och former. Det går också bra att ersätta de färska tomaterna med krossade för en mera ”såsig” upplevelse.


4 portioner

400 g Kungsörnen Havrepasta Penne
50 g pinjenötter
500 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor1 röd chili
100 g vällagrad prästost
150 g rucola
1 dl torrt vitt vin (kan uteslutas)
ca 100 g rökta musslor i olja

Salt och peppar
Smör eller olja till pasta och stekning

30 minuter
  1. Koka havrepennen enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör eller lite olja, rör om och håll varm under lock.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Häll över på en tallrik.
  3. Halvera tomaterna. Finhacka vitlöksklyftorna och chilin. Riv osten. Skölj rucolan.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Fräs vitlök och chili i någon minut. Slå eventuellt på vinet och låt det koka in. Tillsätt därefter körsbärstomaterna och fräs ett par minuter tills de mjuknat.
  5. Häll av oljan från musslorna och rör ner musslor, hälften av osten och rucolan i pannan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pastan med tomat- och musselfräset. Toppa med resten av osten och pinjenötterna.   

2,4/5 baserat på 697 röster.