Spenatlasagne med kesella.

Spenatlasagne med kesella

Lasagne är en av världens populäraste rätter, och den kan varieras i det oändliga. Här med spenat som huvudingrediens.


4 portioner

1 pkt Kungsörnen lasagneplattor vit fiber 
5 dl kesella 
500 gr fryst bladspenat 
1 l god tomatsås 
3 finhackade vitlöksklyftor 
3 dl riven västerbottenost 
Salt och peppar

75 minuter
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg den frysta spenaten i en kastrull med smör i botten, värm och tina spenaten på svag värme. Salta och peppra. Lägg över spenaten i en sil och pressa ut saften.
  3. Smörj en ugnsplåt, varva sen plattor, tomatsås, spenat, vitlök, ost och kesella.
  4. Baka av i ugn ca 45 min. Lägg möjligtvis på folie sista kvarten för att undvika bränd ost.

3,1/5 baserat på 609 röster.