Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Spenatlasagne med kesella
Lasagne är en av världens populäraste rätter, och den kan varieras i det oändliga. Här med spenat som huvudingrediens.
1 pkt Kungsörnen lasagneplattor vit fiber
5 dl kesella
500 gr fryst bladspenat
1 l god tomatsås
3 finhackade vitlöksklyftor
3 dl riven västerbottenost
Salt och peppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg den frysta spenaten i en kastrull med smör i botten, värm och tina spenaten på svag värme. Salta och peppra. Lägg över spenaten i en sil och pressa ut saften.
- Smörj en ugnsplåt, varva sen plattor, tomatsås, spenat, vitlök, ost och kesella.
- Baka av i ugn ca 45 min. Lägg möjligtvis på folie sista kvarten för att undvika bränd ost.