Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Annorlunda och rolig vegetarisk rätt! Kombinationen getost och rödbetor är klassisk. Tillsammans med linser och pumpakärnor blir det en fulländad rätt, full av smak.
600 g rödbetor
1 förp Go Green Gröna Linser
100 g Go Green Rostade Pumpakärnor
Olivolja
Salt och svartpeppar
300 g hård getost
½ dl vetemjöl
1 ägg
1 dl AXA Mannagryn
Salt och svartpeppar
Smör och rapsolja till stekning
100 g ruccola eller annan smakrik sallad
1 schalottenlök
100 g pumpakärnor
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skala rödbetorna och skär de i mindre bitar. Bred ut de på en plåt. Salta, peppra och ringla över olivolja. Baka mitt i ungen ca 30 minuter, eller till betorna är mjuka och har fått lite färg.
3. Skär osten i åtta bitar. Panera först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist i mannagryn. Stek osten i ordentligt med smör och olja till den är gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.
5. Häll av och skölj linserna. Skölj salladen. Skala och finhacka schalottenlöken.
6. När rödbetorna är klara, tillsätt linserna, salladen och löken direkt på plåten. Rör runt ordentligt så att allt blandas. Smaka upp med olivolja, vinäger, salt och peppar.
7. Servera den nystekta osten ihop med den ljumna rödbetssalladen.
Your rating: