Mannagrynspanerad getost med sallad på rödbetor, linser och pumpakärnor.

Mannagrynspanerad getost med sallad på rödbetor, linser och pumpakärnor

Annorlunda och rolig vegetarisk rätt! Kombinationen getost och rödbetor är klassisk. Tillsammans med linser och pumpakärnor blir det en fulländad rätt, full av smak.


4 portioner

600 g rödbetor
1 förp Go Green Gröna Linser
100 g Go Green Rostade Pumpakärnor
Olivolja
Salt och svartpeppar

300 g hård getost
½ dl vetemjöl
1 ägg
1 dl AXA Mannagryn
Salt och svartpeppar
Smör och rapsolja till stekning

100 g ruccola eller annan smakrik sallad
1 schalottenlök
100 g pumpakärnor
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar

40 minuter

1. Värm ugnen till 200 grader. 

2. Skala rödbetorna och skär de i mindre bitar. Bred ut de på en plåt. Salta, peppra och ringla över olivolja. Baka mitt i ungen ca 30 minuter, eller till betorna är mjuka och har fått lite färg.

3. Skär osten i åtta bitar. Panera först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist i mannagryn. Stek osten i ordentligt med smör och olja till den är gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.

4. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.

5. Häll av och skölj linserna. Skölj salladen. Skala och finhacka schalottenlöken. 

6. När rödbetorna är klara, tillsätt linserna, salladen och löken direkt på plåten. Rör runt ordentligt så att allt blandas. Smaka upp med olivolja, vinäger, salt och peppar. 

7. Servera den nystekta osten ihop med den ljumna rödbetssalladen.


3,2/5 baserat på 433 röster.