Tagliatelle med hemlagad tomatsås.

Tagliatelle med hemlagad tomatsås

Med bara några få ingredienser fås kanske världens godaste rätt. Sardeller bidrar med en extra smakdimension men är inget måste. Vad som däremot är ett måste är riven parmesan eller annan vällagrad ost! 


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Tagliatelle

Tomatsås
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
10 sardellfiléer (kan uteslutas)
600 g tomater (gärna körsbärstomater)
3 msk smör till stekning
100 g färskost

Till servering
1 bit parmesanost
1 knippe basilika 

Salt och peppar
En nypa socker

25 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftor och lök. Finhacka sardellerna. Skär tomaterna i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smöret. Fräs sedan vitlök och lök i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt sardeller och tomater. Låt puttra på medelvärme ca 10 min. Blanda ner färskosten. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Finhacka basilikan.
  4. Servera tagliatellen med tomatsåsen. Strö över basilikan och riv över rikliga mängder parmesan.

3,5/5 baserat på 423 röster.