Chèvregratinerad toast med pumpakärnor och rabarberchutney.

Chèvregratinerad toast med pumpakärnor och rabarberchutney

En variant på klassikern chèvre chaud som spetsas till ytterligare med sötsyrlig rabarberchutney och krispiga pumpakärnor. Rätten passar perfekt som en lättare kvällsrätt eller på en lyxig vårbrunch.


4 portioner

Rabarberchutney
250 g rabarber
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 nypa salt

Chevrégratinerade bröd
Hatting Rundstycker eller 4 skivor surdegsbröd
300 g getost av chèvretyp
½ dl Go Green Pumpakärnor
1 knippe timjan

40 minuter
  1. Strimla rabarbern. Skala och hacka löken och vitlöken och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till chutneyn. Låt puttra på svag värme i ca 15 min eller tills chutneyn tjocknat. 
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Dela bröden i hälften. Skär getosten i skivor och fördela över bröden. Toppa med pumpakärnor och lägg på en plåt klädd med baklåtspapper.
  4. Gratinera i ugn ca 5-10 min eller tills osten fått fin färg.
  5. Toppa med rabarberchutney och timjan. Servera gärna tillsammans med en sallad.

2,6/5 baserat på 385 röster.