Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Chèvregratinerad toast med pumpakärnor och rabarberchutney
En variant på klassikern chèvre chaud som spetsas till ytterligare med sötsyrlig rabarberchutney och krispiga pumpakärnor. Rätten passar perfekt som en lättare kvällsrätt eller på en lyxig vårbrunch.
Rabarberchutney
250 g rabarber
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 nypa salt
Chevrégratinerade bröd
4 Hatting Rundstycker eller 4 skivor surdegsbröd
300 g getost av chèvretyp
½ dl Go Green Pumpakärnor
1 knippe timjan
- Strimla rabarbern. Skala och hacka löken och vitlöken och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till chutneyn. Låt puttra på svag värme i ca 15 min eller tills chutneyn tjocknat.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela bröden i hälften. Skär getosten i skivor och fördela över bröden. Toppa med pumpakärnor och lägg på en plåt klädd med baklåtspapper.
- Gratinera i ugn ca 5-10 min eller tills osten fått fin färg.
- Toppa med rabarberchutney och timjan. Servera gärna tillsammans med en sallad.