Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Till detta recept hämtas inspiration från den klassiska smulpajen, men det är ingen dessert utan en maträtt i allra högsta grad. Rödbetorna kokas och läggs sedan i en ugnsfast form innan de toppas med en salt smuldeg som innehåller både fetaost och pinjenötter. När rödbetorna kokas hela med skalet på bibehålls färgen och näringen bättre, men vill man snabba på matlagningen kan de även skalas och skäras i mindre bitar innan de kokas.
Fyllning
500 g små rödbetor, gärna med blast
2 röda lökar
2 msk olivolja/smör
Smultäcke
100 g smör
1 ½ dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
1 ½ dl Axa Ekologiska Havregryn
½ tsk salt
200 g fetaost
50 g pinjenötter
Salt och peppar
Your rating: