Köttfärslimpa med ost och äpple- och vitkålsfräs.

Köttfärslimpa med ost och äpple- och vitkålsfräs

Korngryn och vällagrad ost gör köttfärslimpan saftig och smakrik. Äpple- och kålfräset räcker gott och väl som tillbehör, men den inbitne potatisfantasten kan givetvis servera rätten tillsammans med kokt sådan.


4 portioner

Köttfärslimpa
800 g blandfärs
1 dl Go Green Korngryn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ kruka färsk eller 1 msk torkad timjan
150 g vällagrad ost, t.ex. präst eller cheddar
1 ägg
1 msk tomatpuré

Äpple- och vitkålsfräs
1 röd lök
2 svenska höstäpplen
½ vitkålshuvud, ca 800 g

Smör till form och stekning
Salt och peppar

45 minuter
  1. Koka korngryn enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Repa timjan (om färsk används) och skär osten i kuber.
  4. Blanda ihop köttfärs, korngryn, lök, vitlök, timjan, ost, ägg, tomatpuré, salt och peppar i en bunke.
  5. Forma färsen till en limpa och lägg en smord brödform, ca 1 ½ l. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills köttfärslimpan fått fin färg och är genomtillagad.
  6. Skala och strimla under tiden rödlöken. Skär äpplena i klyftor och finstrimla vitkålen.
  7. Fräs lök, äpple och vitkål i en stekpanna med rejält med smör några minuter, tills allt mjuknat men fortfarande har spänst kvar. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera köttfärslimpan tillsammans med äpple- och vitkålsfräset.

3,1/5 baserat på 375 röster.