Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Köttfärslimpa med ost och äpple- och vitkålsfräs
Korngryn och vällagrad ost gör köttfärslimpan saftig och smakrik. Äpple- och kålfräset räcker gott och väl som tillbehör, men den inbitne potatisfantasten kan givetvis servera rätten tillsammans med kokt sådan.
Köttfärslimpa
800 g blandfärs
1 dl Go Green Korngryn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ kruka färsk eller 1 msk torkad timjan
150 g vällagrad ost, t.ex. präst eller cheddar
1 ägg
1 msk tomatpuré
Äpple- och vitkålsfräs
1 röd lök
2 svenska höstäpplen
½ vitkålshuvud, ca 800 g
Smör till form och stekning
Salt och peppar
- Koka korngryn enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och finhacka gul lök och vitlök. Repa timjan (om färsk används) och skär osten i kuber.
- Blanda ihop köttfärs, korngryn, lök, vitlök, timjan, ost, ägg, tomatpuré, salt och peppar i en bunke.
- Forma färsen till en limpa och lägg en smord brödform, ca 1 ½ l. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills köttfärslimpan fått fin färg och är genomtillagad.
- Skala och strimla under tiden rödlöken. Skär äpplena i klyftor och finstrimla vitkålen.
- Fräs lök, äpple och vitkål i en stekpanna med rejält med smör några minuter, tills allt mjuknat men fortfarande har spänst kvar. Smaka av med salt och peppar.
- Servera köttfärslimpan tillsammans med äpple- och vitkålsfräset.