Havreflakes, rårörda lingon och krämig filmjölk.

Lyxig frukost med Axa Havre Flakes, rårörda lingon och krämig filmjölk

Axas goda havreflakes blandas med rostade pumpakärnor och solrosfrön, och serveras sedan som en müsli tillsammans med rårörda lingon och krämig fil. Att råröra lingonen ger en mera tydlig bärsmak som för tankarna till skog och natur. Den rårörda lingonsylten som blir över kan frysas in, eller förvaras i kyl i en vecka.


4 portioner

5 dl lingon
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl Go Green Pumpakärnor
1 dl Go Green Solroskärnor
2 dl AXA Havre Flakes
½ l Fjällfil eller annan god fil

10 minuter
  1. Rensa och skölj lingonen. Blanda lingon och socker i en skål och rör tills sockret löst sig. Värm eventuellt bären lite på spisen eller i mikrovågsugnen för att lösa sockret snabbare.
  2. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta pumpakärnorna och solroskärnorna tills de fått lite färg. Häll över i en skål och låt svalna. Blanda sedan med havreflakesen.
  3. Varva sedan rårörda lingon, filmjölk och havreflakesblandning i glas. Överbliven lingonsylt kan förvaras mörkt och svalt eller frysas in.

2,9/5 baserat på 268 röster.