Poke bowl

Erik Widegård tipsar i podcasten Matsamtalet om vad som kan ingå i en riktig god poke bowl. 


Sushiris
Risvinäger
Socker
Purfärsk fisk, tex lax, tonfisk eller pilgrimsmussla
Avokado, i kuber
Mango, i kuber
Soyabönor
Kikärtor
Noriblad
Sesamfrön
Wasabi

Dressing
sesamolja
riven ingefära
vitlök
risvinäger

Srirachamajonnäs
majonnäs
sriracha

30 minuter
  1. Koka upp japanskt rundkornigt ris med 2 delar risvinäger och 1 del socker.
  2. Skär fisken i kuber på 1x1 cm. Blanda dressingen och slå över fisken.
  3. Skär grönsakerna i likadana kuber.
  4. Gör en majonnäs och smaksätt med sriracha.
  5.  Lägg riset i botten på en skål och toppa med grönsakerna och fisken. Lägg varje råvara för sig. Lägg på en klick sriachamajonnäs och strössla över smulor av noriblad smaksatta med sesamfrön och wasabi.

3,6/5 baserat på 225 röster.