Vildsvinskorvrulle

Sigrid Bárány tipsar podcasten Matsamtalet om en vild skogsvariant på älskad klassiker. Palsternackan kan ersättas med rotselleri eller jordärtskocka.
Recept: Sigrid Bárány Fotograf: Lina Haskel


4 portioner

4 vildsvinskorvar
Rapsolja till stekning
Mjukt tunnbröd
Rostad lök
Grov senap

Palsternacksstomp:

  • 2 palsternackor, skalade i bitar
  • 2 potatisar, skalade i bitar
  • 2 msk smör
  • ½ dl mjölk eller grädde
  • 1 kvist färsk hackad rosmarin eller 1 tsk torkad
  • Salt och vitpeppar efter smak

Äppelslaw:

  • 1 syrligt äpple, urkärnat
  • 2 dl röd surkål (eller finstrimlad färsk rödkål och lite vinäger eller citronsaft)
  • 1 msk riven pepparrot
  • ½ dl crème fraiche eller hälften majonnäs, hälften crème fraiche
  • Salt och vitpeppar efter smak

30 minuter
  1. Koka palsternacka och potatis mjuka, häll av vattnet och mosa till ett grovt mos med potatisstamp. Rör i smör och eventuellt mjölk. Salta och peppra.
  2. Strimla äpplet och blanda alla ingredienser till äppelslawen.
  3. Skåra korven och stek den (skårandet är så att det ska vara lätt att bita igenom korvskinnet)
  4. Lägg på en klick stomp på varje tunnbröd, sedan äppelslaw, rostad lök, korv och senap. Rulla ihop. Ät.

2,8/5 baserat på 240 röster.