Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Saganaki med chili, vitlök och örter
Saganaki betyder liten stekpanna och är ett samlingsord för olika grekiska rätter som tillagas i enportionsformar. Numera finns det saganakiost i de flesta affärer, men hittar ni inte det går det lika bra med fetaost eller halloumi.
300 g saganaki, fetaost eller halloumi
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 tomater eller ca 10 cocktailtomater
1 knippe persilja
1 knippe oregano
2 msk olivolja
1 dl Go Green Pumpakärnor
Salt och peppar
En nypa socker
- Om osten ska tillagas i ugnen, sätt ugnen på 225 grader.
- Skär osten i fyra bitar och lägg i en ugnsfast form.
- Skala vitlöken och finhacka den och chilin. Skölj tomaterna, persiljan och oreganon. Hacka tomaterna och örterna grovt.
- Fördela vitlök, chili, tomater och örter över osten. Salta och peppra, strö över en nypa socker och ringla över olivoljan.
- Om osten ska tillagas på grillen, täck formen med aluminiumfolie och grilla ca 15-20 minuter, eller tills osten smält. Tillagas osten i ugnen, ställ formen i mitten av ugnen och grädda ca 15-20 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg.
- Rosta pitabröden ca 5 min på grillgallret eller i ugnen.
- Strö pumpakärnorna över den tillagade osten och servera tillsammans med pitabröden.