Makrillburgare med fänkåls- och dillslaw.

Makrillburgare med fänkåls- och dillslaw

Goda makrillsburgare där makrillen paneras i rågmjöl och örter vilket ger en god smak och trevlig konsistens. Om det mot all förmodan skulle bli fisk över passar den finfint att servera kall på en bit knäckebröd tillsammans med en klick gräddfil och skivad kokt potatis.


4 portioner

Makrill
8 makrillfiléer
1 knippe persilja
1 knippe gräslök
1 ½ dl Kungsörnen Grovt Rågmjöl

Fänkåls- och dillslaw
1 fänkål
1 knippe dill
3 dl gräddfil

Topping och bröd
1 knipplök
Sallad
8st Korvbrödsbagarn Fiberrika Hamburgerbröd

Salt och peppar
Smör eller olja till stekning eller grillning

60 minuter
  1. Skölj och torka makrillfiléerna. Dela varje filé på hälften.
  2. Finhacka persilja och gräslök. Blanda ihop persilja, gräslök och rågmjöl på en tallrik. Salta och peppra paneringen. Panera makrillen i ört- och mjölblandningen och lägg på ett fat.
  3. Finstrimla fänkålen och finhacka dillen. Blanda ihop med gräddfil och smaka av med salt och peppar.
  4. Finstrimla knipplöken. Skölj salladen.
  5. Hetta upp en stor stekpanna med smör eller ringla olja över makrillen. Stek eller grilla tills fisken fått fin färg på båda sidor.
  6. Stek eller grilla hamburgerbröden tills de fått fin färg.
  7. Arrangera fina burgare med sallad, makrill, fänkåls- och dillslaw och knipplök.

3,3/5 baserat på 319 röster.