Havrepenne med kantareller, zucchini och valnötspesto.

Havrepenne med kantareller, zucchini och valnötspesto

Smörfrästa kantareller, zucchini och en grov pesto på valnötter, citron och vällagrad prästost blir en fräsch och mättande pastamiddag som passar utmärkt att servera när det är många runt bordet.


4 portioner

Valnötspesto
150 g rostade och hackade valnötter (eller mandel, hasselnöt, pinjenöt, solrosfrön)
2 finhackade vitlöksklyftor
150 g finriven prästost (eller svecia, herrgårdsost, hushållsost, parmesan)
1 stort knippe finhackad persilja (eller basilika)
Rivet skal och 2 msk saft från 1 ekologisk citron (eller inte)
1½ dl olivolja

Havrepenne med kantareller och zucchini
500 g Kungsörnen Havrepasta Penne
500 g delade kantareller (eller champinjon, karljohansvamp, portabello, halloumi)  
1 zucchini, skuren i grova bitar

45 minuter
  1. Blanda samman valnötter, vitlök, ost, persilja, citronskal och olivolja i en skål. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  2. Tillaga havrepastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs kantareller och zucchini i smör på hög värme i en stekpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra. 
  4. Blanda samman pastan med kantareller, zucchini och valnötspesto – servera!


Tips: Inga kantareller hemma? Karljohansvamp, champinjoner eller annan svamp fungerar minst lika bra!


3,2/5 baserat på 299 röster.