Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Havrepenne med kantareller, zucchini och valnötspesto
Smörfrästa kantareller, zucchini och en grov pesto på valnötter, citron och vällagrad prästost blir en fräsch och mättande pastamiddag som passar utmärkt att servera när det är många runt bordet.
Valnötspesto
150 g rostade och hackade valnötter (eller mandel, hasselnöt, pinjenöt, solrosfrön)
2 finhackade vitlöksklyftor
150 g finriven prästost (eller svecia, herrgårdsost, hushållsost, parmesan)
1 stort knippe finhackad persilja (eller basilika)
Rivet skal och 2 msk saft från 1 ekologisk citron (eller inte)
1½ dl olivolja
Havrepenne med kantareller och zucchini
500 g Kungsörnen Havrepasta Penne
500 g delade kantareller (eller champinjon, karljohansvamp, portabello, halloumi)
1 zucchini, skuren i grova bitar
- Blanda samman valnötter, vitlök, ost, persilja, citronskal och olivolja i en skål. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Tillaga havrepastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs kantareller och zucchini i smör på hög värme i en stekpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra.
- Blanda samman pastan med kantareller, zucchini och valnötspesto – servera!
Tips: Inga kantareller hemma? Karljohansvamp, champinjoner eller annan svamp fungerar minst lika bra!