Rödbetspizza med getost, nötter och rödlök.

Rödbetspizza med getost, nötter och rödlök

Överblivna kokta rödbetor, zucchinistumpar, den ensamma trötta tomaten, halva löken, purjostumpen, svamp osv, ta det som finns. Tillsätt någon typ av mjuk getost eller kanske det finns en bit feta kvar. Slattar av nötter från skafferiet som man hackar och rostar. Du kan även använda frön som solros och pumpafrön.


4 portioner

Dinkeldeg
25 g jäst 
2.5 dl vatten
3 dl Kungsörnen Dinkelmjöl Fullkorn 
2 dl Kungsörnen Vetemjöl 
1 tsk salt 
2 msk olivolja

Tillbehör
Kokta rödbetor
Rödlök
smör 
en skvätt balsamico
Getost
Nötter och frön (hackade och lätt rostade)
Honung

2 timmar
  1. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Smula ner och rör ut jästen.
  2. Häll i fullkornsdinkel och vetemjöl, lite i sänder. Tillsätt salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek. 
  3. Skiva rödlök i ringar, svetta löken på svag värme i smör, skvätt över lite balsamicovinäger på slutet.
  4. Skiva rödbetorna tunt. Fördela rödbetor, getost, lök, nötter och frön på pizzabottnarna. Ringla lite honung över. Salta och peppra. Baka av. Om det finns någon rest av sallad eller grönt så toppa med det innan servering.

3,3/5 baserat på 461 röster.