Lammkorv med kapris, rödbeta och pepparrotskräm

En god lammkorv och en topping med kapris och inlagda rödbetor gör det här till en riktigt smakrik korv med bröd som med fördel kan ätas på vinterutflykten. Förbered då toppingen och krämen (förvara i separata burkar). Grilla sedan korven och brödet över öppen eld när hungern gör sig påmind i kylan.


4 portioner


8 Korvbrödsbagarn Fiberrika Korvbröd
8 lammkorvar med hög kötthalt

Topping:
2 dl inlagda rödbetor
1 dl kapris

Pepparrotskräm:
2 dl crème fraiche
1 bit pepparrot
1 tsk dijonsenap

1 ask smörgåskrasse
Salt och svartpeppar
Smör till stekning

15 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka rödbetorna och kaprisen. Blanda ihop i en skål.
  3. Finriv ca 2-3 msk av pepparroten och blanda ihop med senapen och crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen fram till servering.
  4. Picka korvarna med en knivegg eller gaffel så att skinnet inte spricker när de steks.
  5. Hetta upp en stor stekpanna med smör och stek korvarna på tills de fått fin färg runtom.
  6. Grilla korvbröden på ett galler i övre delen av ugnen tills de fått lite färg och är krispiga, ca 5 minuter.
  7. Skär en skåra i varje korv och lägg i rödbets- och kaprishacket. Lägg korvarna i korvbröden. Klicka över pepparrotskrämen och klipp över smörgåskrassen.

3,4/5 baserat på 356 röster.