Flädercheesecake med blåbärsmüsli.

Flädercheesecake med blåbärsmüsli

En underbart god cheesecake som smaksätts med fläderblomssaft och toppas med smörstekt, krispig müsli. Cheesecaken görs i glas och behöver bara vila ett par timmar i frysen för att bli färdig, men den kan också göras som i en stor variant. Använd då en rund springform, ca 24 centimeter i diameter, och låt den vila i frysen i minst fyra timmar.


10 portioner

30 min + 2h i frys

Cheesecake
3 ägg
1 ½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
¾ dl koncentrerad fläderblomssaft
2 tsk citronsaft

Topping
50 g smör
2 dl Axa müsli Blueberry
3 msk honung

2 timmar 30 minuter
  1. Separera äggen i gulor och vitor i två skålar. Vispa äggvita till ett hårt skum.
  2. Vispa gulor tillsammans med strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör sedan ner färskosten.
  3. Vispa grädden. Vänd ner grädden i skålen med äggulor och färskost. Vänd slutligen ner äggvitan och rör tills det blir en slät kräm. Tillsätt fläderblomssaft och citronsaft. Blanda försiktigt och fördela sedan smeten i 10 glas eller portionsformar. Ställ in i frysen och låt stelna, ca 2 timmar.
  4. Hetta under tiden upp smör i en stekpanna. Stek müsli tillsammans med honung tills den fått lite färg och blivit krispig. Häll av på ett fat och låt svalna.
  5. Ta ut cheesecaken ur frysen ca 20 minuter innan den ska serveras. Toppa med müslin.

3,5/5 baserat på 400 röster.