Zucchini- och bönpanna med halloumi och korngryn.

Zucchini- och bönpanna med halloumi och korngryn


4 portioner

3 dl Go Green Korngryn
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 stor zucchini
½ kruka färsk eller 2 tsk torkad timjan eller oregano
1 förp Go Green Svarta Bönor
1 förp Go Green Ekologiska Kidneybönor
1 dl rött vitt eller rött vin (kan ersättas med vatten)
1 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
200 g halloumi

Socker
Salt och peppar
Smör och/eller olivolja till stekning

30 minuter
  1. Koka korngryn enligt anvisning på förpackningen. Håll varmt under lock fram till servering.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili och tärna zucchinin i tärningsstora bitar. Repa timjan (om färsk används). Sila och skölj svarta bönor och kidneybönor.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör och/eller olivolja. Fräs zucchini ett par minuter tills den fått lite färg. Tillsätt lök, vitlök, chili och timjan och fräs vidare några minuter tills även löken fått lite färg.
  4. Slå över vin eller vatten och krossade tomater. Låt alltihop koka upp och sedan puttra ihop några minuter, tillsätt eventuellt lite vatten om det kokar torrt.
  5. Tillsätt svarta bönor och kidneybönor. Smaka av med socker, salt och peppar.
  6. Skär halloumi i tärningar och stek gyllene i smör och/eller olja.
  7. Servera zucchini- och bönpannan med nystekt halloumi och matkorn.

3,7/5 baserat på 297 röster.