Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Zucchini- och bönpanna med halloumi och korngryn
3 dl Go Green Korngryn
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 stor zucchini
½ kruka färsk eller 2 tsk torkad timjan eller oregano
1 förp Go Green Svarta Bönor
1 förp Go Green Ekologiska Kidneybönor
1 dl rött vitt eller rött vin (kan ersättas med vatten)
1 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
200 g halloumi
Socker
Salt och peppar
Smör och/eller olivolja till stekning
- Koka korngryn enligt anvisning på förpackningen. Håll varmt under lock fram till servering.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili och tärna zucchinin i tärningsstora bitar. Repa timjan (om färsk används). Sila och skölj svarta bönor och kidneybönor.
- Hetta upp en stor stekpanna med smör och/eller olivolja. Fräs zucchini ett par minuter tills den fått lite färg. Tillsätt lök, vitlök, chili och timjan och fräs vidare några minuter tills även löken fått lite färg.
- Slå över vin eller vatten och krossade tomater. Låt alltihop koka upp och sedan puttra ihop några minuter, tillsätt eventuellt lite vatten om det kokar torrt.
- Tillsätt svarta bönor och kidneybönor. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Skär halloumi i tärningar och stek gyllene i smör och/eller olja.
- Servera zucchini- och bönpannan med nystekt halloumi och matkorn.