Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Vackra bröd som passar bra att servera på en buffé eller att ta med sig på utflykt. Eftersom degvätskan är ljummen jäser bröden ganska snabbt, men man kan också baka med kallt vatten och längre jästid för att få en mera smakrik deg.
50 g jäst
7 dl vatten, ca 37°
1 msk salt
1 msk strösocker
1 dl rapsolja
1 dl Kungsörnen Ekologiskt Rågmjöl
1 kruka rosmarin, finhackad
Ca 1,8-2 liter Kungsörnen Vetemjöl special
3 äpplen
3 röda lökar
Smör
Salt och peppar
1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till sist in mjölet lite i taget tills det blir en smidig deg som inte kladdar. Knåda den i ca 5 minuter och täck sedan med bakduk och låt jäsa ca 40 minuter.
2. Skär äpplena och löken i tunna klyftor. Hetta upp en stakpanna med smör och fräs äpplena tillsammans med löken tills de mjuknar. Salta, peppra och låt svalna.
3. Stjälp upp och degen på bakbordet och dela den i 3 bitar. Forma varje del till en slät boll, och kavla sedan ut den till en avlång platta. Fyll med äpple och lök och vik sedan ihop degen runt fyllningen. Vrid degen några varv och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare ca 40 minuter.
4. Sätt ugnen på 250°C. Snitta bröden lätt med en vass kniv. Sätt in plåten/plåtarna i ugnen och häll ½ dl vatten på ugnens botten (Detta görs för att få bättre skorpa). Sänk sedan värmen till 225°C när bröden är i ugnen. Baka i ca 25-30 minuter eller tills bröden har en innertemperatur på 98 grader.
Your rating: