Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Tabbouleh med kikärter och sesampanerad halloumi
Den klassiska libanesiska tabboulehn innehåller massor av färsk persilja. Här smaksätts den friska salladen även med koriander, men den går såklart bra att utesluta. Det viktigaste är att det är rejält med örter i! Sesampanerad halloumi blir en god, salt och krispig topping.
Sallad
3 dl Go Green Bulgur
6 dl grönsaksbuljong
1 stort knippe slätbladig persilja
1 stort knippe koriander
2 knipplökar
3 tomater
1 för Go Green Ekologiska Kikärter
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 citron
2 tsk malen spiskummin
1 dl olivolja
Halloumi
300 g halloumi
1 dl Go Green Skalat Sesamfrö
Smör eller olivolja till stekning
Salt och peppar
- Tillaga bulgurn enligt anvisningen på förpackningen men byt ut vattnet mot grönsaksbuljong. Låt svalna.
- Skölj, torka och finhacka persiljan och koriandern. Använd även stjälkarna, de är lika goda som bladen!
- Skölj knipplökarna och tomaterna. Finstrimla lökarna och finhacka tomaterna.
- Häll av kikärterna.
- Skala vitlöken och finhacka eller pressa den. Lägg i en skål. Finhacka chilin och lägg i skålen med vitlöken. Pressa citronsaften och tillsätt i skålen tillsammans med spiskummin. Vispa ner olivoljan och smaka av dressingen med salt och peppar.
- Blanda ihop bulgur, örter, grönsaker och kikärter i en skål och häll över dressingen. Blanda väl, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Låt tabboulehn stå och dra under tiden halloumin förbereds.
- Skär halloumin i kuber. Häll ut sesamfröna på en tallrik. Panera halloumin i sesamfröna.
- Hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja och stek halloumin på medelhög värme tills den fått fin färg runt om.
- Lägg upp tabboulehn på ett vackert fat och fördela halloumin över.