Höstpasta med zucchini och pumpa.

Höstpasta med zucchini och pumpa

Både pumpa och zucchini tillhör släktet gurkväxter och för den som är skicklig i trädgården kan skörden bli enorm. Ett tips är därför denna enkla men snabblagade pasta där zucchini och butternutpumpa bakas i ugnen tillsammans med vitlök och fårost för att sedan toppas med rostade pumpakärnor. Enkelt och gott!


4 portioner

1 zucchini
1 liten butternutpumpa
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
200 g fårost av fetatyp
400 g Kungsörnen Prima Fusilli
1 dl Go Green Rostade Pumpakärnor

Salt och peppar
Smör eller olivolja

30 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela zucchinin på hälften och skär i sneda skivor. Skala pumpan med en vass kniv. Dela den runda delen på hälften och skrapa ur och släng kärnorna. Skär pumpan i avlånga bitar. Skala rödlökarna och skär i tunna klyftor. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i mindre bitar. Repa bladen från timjanen.
  2. Lägg zucchini, pumpa, rödlök, vitlök och timjan i en ugnsfast form. Ringla över smör eller olivolja. Salta och peppra och blanda runt. Låt steka ca 10-15 minuter, eller tills grönsakerna blivit mjuka. Smula fårosten över grönsakerna de sista 5 minuterna och låt osten bli varm.
  3. Koka under tiden fusilli enligt anvisningen på paketet.
  4. Blanda samman pastan med grönsakerna och fårosten i formen. Toppa med de rostade pumpakärnorna.

3,4/5 baserat på 236 röster.