Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Höstpasta med zucchini och pumpa
Både pumpa och zucchini tillhör släktet gurkväxter och för den som är skicklig i trädgården kan skörden bli enorm. Ett tips är därför denna enkla men snabblagade pasta där zucchini och butternutpumpa bakas i ugnen tillsammans med vitlök och fårost för att sedan toppas med rostade pumpakärnor. Enkelt och gott!
1 zucchini
1 liten butternutpumpa
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
200 g fårost av fetatyp
400 g Kungsörnen Prima Fusilli
1 dl Go Green Rostade Pumpakärnor
Salt och peppar
Smör eller olivolja
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela zucchinin på hälften och skär i sneda skivor. Skala pumpan med en vass kniv. Dela den runda delen på hälften och skrapa ur och släng kärnorna. Skär pumpan i avlånga bitar. Skala rödlökarna och skär i tunna klyftor. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i mindre bitar. Repa bladen från timjanen.
- Lägg zucchini, pumpa, rödlök, vitlök och timjan i en ugnsfast form. Ringla över smör eller olivolja. Salta och peppra och blanda runt. Låt steka ca 10-15 minuter, eller tills grönsakerna blivit mjuka. Smula fårosten över grönsakerna de sista 5 minuterna och låt osten bli varm.
- Koka under tiden fusilli enligt anvisningen på paketet.
- Blanda samman pastan med grönsakerna och fårosten i formen. Toppa med de rostade pumpakärnorna.