Pasta med rödbetor, belugalinser och fetaost

Rödbetorna rivs och fräses tillsammans med vitlök, timjan och lyxiga belugalinser. Det hela toppas med smulad fetaost. Färgsprakanade, smakrikt och festligt!


4 portioner

2 dl belugalinser
400 g Kungsörnen Havrepasta Fusilli
2 vitlöksklyftor
2 knipplökar (kan ersättas med ca 15 cm purjolök eller 1 gul lök)
500 g rödbetor
½ kruka timjan
1 msk mald spiskummin
300 g fetaost

Smör och/eller olja till linser, pasta och stekning
Salt och peppar

45 minuter
  1. Koka belugalinserna enligt anvisningen på paketet. När de är färdigkokta: rör ner en klick smör och smaka av med salt.
  2. Tillaga havrefusillin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör eller lite olja, rör om och håll varm under lock.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Ansa, skölj och strimla löken, även den gröna delen. Skala rödbetorna och grovriv dem. Repa bladen från timjankvistarna och hacka lätt.
  4. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna. Fräs lök och rödbetor tills betorna mjuknat och börjat få lite färg. Tillsätt vitlöken, timjanbladen och spiskummin och fräs vidare ett par minuter. Blanda ner linserna. Smula ner hälften av fetaosten och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp pastan i skålar eller tallrikar och toppa med rödbetsfräset. Smula över resten av fetaosten. Garnera med timjan och servera!

3,3/5 baserat på 300 röster.