Körsbärspaj med rostade solroskärnor.

Körsbärspaj med rostade solroskärnor

En vacker och snabblagad körsbärspaj som är enkel att lyckas med och som kan varieras i oändlighet med de frukter och bär som finns till hands. Servera gärna tillsammans med vispgrädde, vaniljsås eller råkräm. 


6-8 bitar

Deg
150 g smör
2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
1 msk socker
1 msk kallt vatten

Fyllning
4 dl körsbär
2 msk socker
1 msk potatismjöl
150 g mandelmassa
½ dl GoGreen Solroskärnor

 

 

1 timme 10 minuter
  1. Blanda samman alla ingredienser till degen i en bunke. Platta ut lite och lägg i kyl ca 30 min.
  2. Dela och kärna ur körsbären. Blanda med socker och potatismjöl i en skål. Riv mandelmassan grovt.
  3. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Kavla ut pajdegen till en rund cirkel på ett bakplåtspapper ca 3 mm tunn.
  5. För över degen på en ugnsplåt och fördela mandelmassan över degen. Toppas med körsbären och strö över solroskärnor. Vik in kanterna lite ”estetiskt” och grädda ca 30 minuter eller tills pajdegen fått fin färg. Servera tillsammans med lättvispad grädde, vaniljsås eller råkräm.

3,0/5 baserat på 569 röster.