Pannkakor med keso- och äppelfyllning.

Pannkakor med keso- och äppelfyllning

Pannkakssmeten kan gärna göras i förväg och stå och dra i kylen en timme eller över natten, då blir pannkakorna både smakrikare och enklare att steka. Variera fyllningen efter smak och säsong, t.ex. genom att byta ut äpplet mot färska bär på sommaren.


4 portioner

Pannkakor
2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
50-75 g smör 

Keso- och äppelfyllning
150 g valnötter
2 svenska vinteräpplen
2 dl vispgrädde
250 g keso
1 dl russin
1-2 tsk vaniljsocker 

Ev. smör till stekning

 

40 minuter
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Vispa sedan ner resten av mjölken, äggen, salt och vaniljsocker. Smält smöret i en stekpanna och vispa ner i pannkakssmeten. Låt stå och dra i kylskåpet under tiden fyllningen förbereds.
  3. Fördela valnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen ca 5 minuter eller tills de fått fin färg. Passa noga så att de inte bränns!
  4. Skär äpplet i mindre bitar. Vispa grädden och blanda ihop med äpple, keso, russin och vaniljsocker. Ställ kallt fram till servering.
  5. Stek pannkakorna i omgångar, tillsätt eventuellt lite smör mellan stekningarna om det behövs.
  6. Servera pannkakorna tillsammans med keso- och äppelröran.

 


3,3/5 baserat på 403 röster.