Tomatbakad kolja med örter och pumpakärnor.

Tomatbakad kolja med örter och pumpakärnor

Grädde och smör ger tomatsåsen en riktigt rund och fyllig smak. Rätten är extra trevlig att servera i portionsformar så att var och en kan suga upp den goda såsen med vitlöksbaguetten, men går givetvis även bra att göra i en större form. 


4 portioner

600 g koljafilé
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 knippe persilja
1 knippe oregano
1 dl torrt vitt vin
1 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
1 dl grädde
50 g smör
Ca 2 dl Go Green Pumpakärnor

1-2 Hatting Vitlöksbaguette

Salt och peppar
Socker
Smör till form och fräsning

45 minuter
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär koljan i ca 4×4 cm stora kuber och fördela i fyra smorda ugnsfasta portionsformar alternativt en större. Salta fisken lätt.
  3. Skala och finhacka vitlöken och löken. Plocka persiljan och oreganon och grovhacka sedan örterna.
  4. Fräs vitlök och lök i smör i en kastrull tills de mjuknar men utan att ta färg. Slå på vinet och låt det koka in. Tillsätt sedan tomater och låt såsen puttra några minuter på låg värme. Tillsätt grädden och örterna och låt puttra ytterligare några minuter. Rör ner smöret och smaka av såsen med salt, peppar och en nypa socker.
  5. Häll såsen över fisken och strö över pumpakärnorna. Grädda fisken och baguetterna i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills koljan är genomtillagad och brödet fått fin färg.

3,6/5 baserat på 245 röster.