Grahamsmuffins med bacon, majs och cheddar.

Grahamsmuffins med bacon, majs och cheddar

Dessa matiga och lite grövre muffins med rökigt bacon och söt majs är perfekta att ha på lut i frysen och sedan värma på i mikron eller ugnen och servera som mellanmål, till brunch eller varför inte till en lite enklare soppa? 


ca 10 stycken

140 g bacon

1 gul lök
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 förp Go Green Ekologisk Gourmetmajs
150 g vällagrad cheddar
3 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
1 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
½ dl neutral olja eller olivolja
1 ½ dl gräddfil eller filmjölk

Ca 10 muffinsformar
Smör eller olja till stekning

45 minuter
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finstrimla baconet. Skala och finhacka löken. Repa den färska timjanen. Häll av majsen och riv osten.
  3. Stek bacon i lite smör eller olja tills det fått lite färg. Tillsätt lök och fräs vidare tills löken mjuknat och baconet är krispigt. Blanda ner timjan och dra av stekpannan från värmen.
  4. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda samman ägg, olja och gräddfil/filmjölk i en annan bunke. Blanda ner mjölet i äggbladningen och rör till en jämn smet. Blanda sedan ner baconfräs, majs och hälften av osten i smeten.
  5. Fördela smeten i muffinformar på en plåt. Strö över resten av osten.
  6. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen, ca 20 minuter, eller tills de är genomgräddade och fått fin färg.

3,3/5 baserat på 390 röster.