Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Kikärtskroketter med rostad butternutpumpa och pinjenötsvinägrett
Butternutpumpa är en mindre pumpasort som har en söt och nötaktig smak.
Du hittar den i välsorterade livsmedelsbutiker. Den går att ersätta med
sötpotatis i denna rätt.
Kikärtskroketter
2 dl GoGreen kikärter
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk majsstärkelse
1 tsk rapsolja
salt och vitpeppar
smör
Pinjenötsvinägrett
2 msk krossade pinjenötter
2 msk krossade pistaschnötter
1 schalottenlök
½ dl olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk socker
1 tsk rivet citronskal
Rostad pumpa
2 butternutpumpor
1 msk rapsolja
salt
1 - Kikärtskroketter: Häll av kikärterna. Skala löken och skär i mindre bitar. Skala vitlöken. Mixa kikärter, lök, vitlök, majsstärkelse, olja, salt och peppar. Forma runda kroketter och stek i smör.
2 - Pinjenötsvinägrett: Rosta pinjenötter och pistaschnötter i torr panna. Hacka dem grovt. Skala och hacka schalottenlöken. Slå olja och vinäger över nötterna och löken. Rör ner socker och citronskal. Låt stå svalt till servering.
3 - Värm ugnen till 225°. Skär pumpan i mindre bitar och rosta den mjuk med olja och salt ca 10 minuter. Servera till kroketterna och vinägretten.