Kikärtskroketter med rostad butternutpumpa och pinjenötsvinägrett.

Kikärtskroketter med rostad butternutpumpa och pinjenötsvinägrett

Butternutpumpa är en mindre pumpasort som har en söt och nötaktig smak.
Du hittar den i välsorterade livsmedelsbutiker. Den går att ersätta med
sötpotatis i denna rätt.


4 portioner

Kikärtskroketter
2 dl GoGreen kikärter
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk majsstärkelse
1 tsk rapsolja
salt och vitpeppar
smör

Pinjenötsvinägrett
2 msk krossade pinjenötter
2 msk krossade pistaschnötter
1 schalottenlök
½ dl olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk socker
1 tsk rivet citronskal
Rostad pumpa
2 butternutpumpor
1 msk rapsolja
salt

25 minuter

1 - Kikärtskroketter: Häll av kikärterna. Skala löken och skär i mindre bitar. Skala vitlöken. Mixa kikärter, lök, vitlök, majsstärkelse, olja, salt och peppar. Forma runda kroketter och stek i smör.
2 - Pinjenötsvinägrett: Rosta pinjenötter och pistaschnötter i torr panna. Hacka dem grovt. Skala och hacka schalottenlöken. Slå olja och vinäger över nötterna och löken. Rör ner socker och citronskal. Låt stå svalt till servering.
3 - Värm ugnen till 225°. Skär pumpan i mindre bitar och rosta den mjuk med olja och salt ca 10 minuter. Servera till kroketterna och vinägretten.


3,2/5 baserat på 288 röster.