Krämig soppa med kokos, tomat och gula ärter.

Krämig soppa med kokos, tomat och gula ärter

En fyllig, het och värmande soppa som går snabbt att koka ihop när ärterna väl är kokta. Om tiden är knapp kan de gula ärterna ersättas med Go Green Delade Gula Ärter. Tillsätt då dessa samtidigt som tomaterna, kokosmjölken och vattnet och låt dem koka färdigt i soppan.


4 portioner

3 dl Go Green Svenskodlade Gula Ärter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 bit färsk ingefära, ca 5 cm
1 msk malen spiskummin
½ tsk malen kardemumma
½ tsk malen kanel
½ msk curry
1 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
400 ml kokosmjölk
3 dl vatten
1-2 tsk rå- eller strösocker
½ citron

1 kruka koriander 

Soja
Olja till stekning

60 minuter

1. Blötlägg de gula ärterna ca 12 h och tillaga de sedan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Skala och finhacka löken, vitlöken och ingefäran. Finhacka även chilin.

3. Fräs lök, vitlök, chili och ingefära i en stor kastrull tills löken mjuknat men inte fått färg. Tillsätt kryddorna och fräs vidare ett par minuter. Slå på tomater, kokosmjölk och vatten, låt allt koka upp och sedan puttra på svag värme ca 10 min.

4. Blanda ner de kokta gula ärterna och späd eventuellt soppan med lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med soja, socker och citronsaft.

5. Servera soppan i djupa tallrikar och toppa med koriander.


2,8/5 baserat på 478 röster.