Ugnsbakad lax och grönsaksragu med quinoa.

Ugnsbakad lax och grönsaksragu med quinoa


4 portioner

600 g laxfilé, hel sida
2 dl GoGreen quinoa
1 knippe rädisor
1 blomkålshuvud
1 knippe morötter
1 knippe vårlök
1 förp GoGreen kokta röda linser
50 g smör
1 citron, skal + saft
Salt och svartpeppar
1 stort knippe dill
1 knippe gräslök

30 minuter
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Salta och peppra laxen väl. Lägg i ugnsfast form, rigla över olivolja och pressa över saft från en halv citron. Salta och peppra. Baka i ugnen ca 20 minuter eller till laxen är knappt genomstekt.
  4. Skölj grönsakerna och dela i grova bitar, förutom blasten på vårlöken som finhackas och läggs åt sidan. Koka upp en kastrull med i välsaltat vatten och koka sedan grönsakerna i tre minuter.
  5. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt grönsakerna och låt allt fräsa ett par minuter. Finskär dill och gräslök och tillsätt det tillsammans med rivet citronskal.
  6. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Strö över vårlöksblasten. 

3,5/5 baserat på 232 röster.