Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Ugnsbakad lax och grönsaksragu med quinoa
600 g laxfilé, hel sida
2 dl GoGreen quinoa
1 knippe rädisor
1 blomkålshuvud
1 knippe morötter
1 knippe vårlök
1 förp GoGreen kokta röda linser
50 g smör
1 citron, skal + saft
Salt och svartpeppar
1 stort knippe dill
1 knippe gräslök
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Salta och peppra laxen väl. Lägg i ugnsfast form, rigla över olivolja och pressa över saft från en halv citron. Salta och peppra. Baka i ugnen ca 20 minuter eller till laxen är knappt genomstekt.
- Skölj grönsakerna och dela i grova bitar, förutom blasten på vårlöken som finhackas och läggs åt sidan. Koka upp en kastrull med i välsaltat vatten och koka sedan grönsakerna i tre minuter.
- Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt grönsakerna och låt allt fräsa ett par minuter. Finskär dill och gräslök och tillsätt det tillsammans med rivet citronskal.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Strö över vårlöksblasten.