Räkcrêpes med krämig spenat och sparris.

Räkcrêpes med krämig spenat och sparris

Tunna, örtgröna crêpes som fylls med sparris, lättstuvad spenat och räkor. Vårigt så det står härliga till!


4 portioner

Crêpes
2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt
50 g smör
1 knippe gräslök
1 knippe persilja
1 knippe dill

Fyllning
1 knippe vit sparris
½ purjolök, den vita delen
200 g bladspenat
200 g färskost
400 g skalade räkor
1 citron
1 ask ärtskott
Smör till stekning
Salt och peppar

60 minuter
  1. Vispa samman mjöl och mjölk. Tillsätt ett ägg i taget samt salt. Vispa till en helt slät smet. 
  2. Bryn smör i en kastrull tills det börjar skumma och dofta knäckigt. Häll smöret i smeten. Finhacka gräslök, persilja och dill och blanda ner dem i pannkakssmeten. Låt smeten stå och dra ca 30 minuter.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör och stek ca ½ dl smet åt gången till fina pannkakor. Lägg i en ugnsfast form och håll varma i ugn på 100 grader.
  4. Skala sparris från knoppen och nedåt. Skär bort den grövsta, träiga biten. Skär resterande del i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten, ca 6 minuter.
  5. Dela, skölj och finstrimla purjolök. Skölj eventuellt spenaten. Skölj citronen och skär den i klyftor.
  6.  Hetta upp en stekpanna med smör och fräs purjolöken tills den mjuknat. Tillsätt spenat och färskost och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fördela sparris, spenatstuvning, räkor och ärtskott på crêpsen. Servera med citronklyftor.

3,1/5 baserat på 360 röster.