Våfflor med sylt och grädde

Har du inte tid eller lust att göra en egen smet finns det en förträfflig mix från Kungsörnen.


9 våfflor

125 g smör
3¼ dl Kungsörnen Kärnvetemjöl eller siktat Dinkelvetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
4 dl mjölk

15 minuter
  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
  3. Vispa i hälften av mjölken till en jämn smet.
  4. Tillsätt resten av mjölken och det avsvalnade smöret.
  5. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält smör vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt.
  6. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek.
  7. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg.
  8. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.

3,2/5 baserat på 300 röster.