Pasta med citronspetsad tomat och linssås, basilika och halloumi.

Pasta med citronspetsad tomat- och linssås, basilika och halloumi

En frisk och smakrik tomatsås smaksatt med spiskummin, citron och basilika blir tillsammans med havrefusilli en fräsch och lättlagad middag. Istället för stekt halloumi kan rätten toppas med smulad feta- eller getost. Välj den ost ni tycker bäst om helt enkelt!


4 portioner

400 g Kungsörnen Havrepasta Fusilli – Må Bra!
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk malen spiskummin
1 msk tomatpuré
1 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
3 dl vatten
2 dl Go Green Röda Linser
2 msk kapris
1 citron, ekologisk 
1 kruka basilika
200 g halloumi

Salt och peppar
(Rå-)socker
Smör eller olja till pasta och stekning

30 minuter
  1. Tillaga havrefusillin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, blanda ner en klick smör eller lite olja och varmhåll under lock.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  3. Fräs löken och vitlöken glansig i smör eller olja i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt spiskummin och tomatpuré och fräs vidare ett par minuter. Slå på tomaterna och vattnet, tillsätt linser och kapris och låt alltihop puttra ihop ca 10 minuter, gärna längre. Tillsätt mer vatten om det kokar torrt.
  4. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet. Plocka bladen från basilikan.
  5. Blanda ner citronskal och basilika i såsen och smaka av med salt, peppar och socker.
  6. Skär halloumin i tärningar och stek gyllene i smör eller olja.
  7. Servera havrefusillin tillsammans med såsen och halloumin. 

3,5/5 baserat på 258 röster.