Bulgursallad med rostad blomkål och lök.

Bulgursallad med rostad blomkål och lök, salladsmix med tranbär

En sallad full av smak och konsistenser. Den kryddiga och lite heta blomkålen blandas upp med knaprig och söt salladsmix och saftig bulgur. Servera gärna tillsammans med en grillade fisk-, tzay-eller kycklingspett och en klick yoghurt. 


4 portioner

3-4 dl GoGreen Bulgur
1 stort blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 knipplökar
1 dl olivolja
1 msk spiskummin eller garam masala
150 g Go Green Frömix med söta tranbär (Saknar hyperlänk till denna, finns inte produkten längre?)
2 tsk vit- eller rödvinsvinäger

Salt och peppar 

40 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dela ner blomkålen i fina buketter. Skär även ner blasten och stammen.
  4. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Finhacka chilin och strimla knipplöken grovt.
  5. Bred ut blomkål, vitlök, chili och lök på en ugnsplåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, krydda med spiskummin eller garam masala, salt och peppar och blanda runt väl så att allt täcks av olja och kryddor.
  6. Stek grönsakerna i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de mjuknat och fått fin färg. Strö över frömix och låt steka ytterligare ca 5 minuter tills även frömixen rostats.
  7. Blanda ihop de varma grönsakerna med bulgur direkt på plåten/i formen. Smaka av med salt, peppar och vit- eller rödvinsvinäger.

3,1/5 baserat på 315 röster.