Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
En härligt röd kaka med smak av rödbetor och kryddor som toppas med en frisk glasyr.
2 ägg
2 dl socker
2 dl Kungsörnen Vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl olja
3 dl rårivna rödbetor
Topping
2 dl crème fraiche
½ dl florsocker
1 citron, skalet
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp, ca 5 minuter.
3. Skala rödbetorna och riv dem grovt.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och kryddor i en bunke. Rör sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner oljan och de rivna rödbetorna. Blanda till en slät smet.
5. Häll smeten i en smord och bröad form.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den. Låt svalna helt innan glasyren läggs på.
7. Riv skalet av en citron. Vispa crème fraiche och florsocker med elvisp till blandningen blir tjock och fluffig. Blanda med citronskalet.
8. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Låt svalna och strö sedan över kakan vid servering.
Your rating: