Pizzadeg på dinkelmjöl.

Pizzadeg på dinkelmjöl

God pizzadeg gjord på fullkornsdinkel. Ta sedan det du har över i kylen och släng det på pizzan. Kanske finns det en bit feta kvar? Slattar av nötter från skafferiet som man hackar och rostar, den ensamma trötta tomaten eller överblivna kokta rödbetor. Ta det som finns och använd dina rester. 


4 portioner

25 g jäst 
2.5 dl vatten, 37 grader 
3 dl Kungsörnen Dinkelmjöl Fullkorn  
2 dl Kungsörnen Vetemjöl 
1 tsk salt 
2 msk olivolja

2 timmar
  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i fullkornsdinkel och vetemjöl, lite i sänder.
  3. Tillsätt salt och olja. Knåda för hand ca 10 minuter. 
  4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek. 

3,0/5 baserat på 582 röster.