Hemgjord pasta med getostpesto och svartkål.

Hemgjord pasta med getostpesto och svartkål

Att göra egen pastadeg är enklare än man tror. Givetvis underlättar det om man har en pastamaskin, men det går lika bra att kavla ut degen för hand. Koka gärna pastan i kyckling- eller grönsaksbuljong, det ger extra god smak!


4 portioner

4 dl Kungsörnen Durumvetemjöl
4 stora ekologiska ägg – två hela ägg samt två äggulor
1 tsk salt
1 msk olivolja

200 g Go Green Rostade Pumpakärnor
200 g chèvre
1 vitlöksklyfta
1 knippe persilja
½ dl god olivolja
Salt och svartpeppar
1 ägg till pensling

1 bunt svartkål alternativt ½ huvud savojkål
200 g valfri svamp
Smör till stekning
½ citron
Ev. Parmesan till servering

2 timmar

1. Häll mjölet i en hög på köksbänken. Gör en fördjupning i mitten och kläck äggen och äggulorna däri. Tillsätt salt och olivolja. Rör runt med en gaffel och arbeta in lite mjöl i taget. Använd sedan händerna för att knåda ihop till en deg. Arbeta den väl till den är fast och smidig. 

2. Slå in degen i plastfolie eller täck den med en fuktig handduk och låt vila en timme. 

3. Gör under tiden fyllningen genom att mixa ihop pumpakärnor, chèvre, vitlök, persilja och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

4. Dela pastadegen i fyra degar. Kavla utan den med en pastamaskin eller använd en kavel. Kavla varje bit så att det blir en ca 15 cm bred remsa. Lägg remsorna under en fuktig handduk och tag fram dem en i taget. Vispa upp ägget i en skål.

5. Lägg ut ca 1 msk av fyllningen med 7-10 centimeters avstånd längs med ena sidan av pastaremsan. Pensla med ägget runt om. Vik över den andra sidan så att fyllningen täcks. Tryck sedan till runt fyllningen så att all luft försvinner. Skär med en kniv mellan högarna så att det blir fina fyrkanter. 

7. Lägg över pastan på en bricka pudrad med mjöl och täck med en fuktig handduk medan resten av raviolin förbereds.

8. Skölj och strimla kålen grovt och dela ner svampen i mindre bitar. Fräs kål och svamp i smör till den är mjuk, ca 5 minuter. Salta. Skär citronen i fyra klyftor.

9. Koka raviolin i saltat vatten 3 minuter eller till den känns klar. Servera med kål, svamp och citron.


3,4/5 baserat på 269 röster.